Europees marktleider in hoogwaardig Solid Surface sanitair

Wat is Solid Surface?

Sanisolid is specialist in Solid Surface badkamermeubelen. Het bijzondere materiaal is de laatste jaren enorm populair geworden in de Nederlandse badkamers, de letterlijke vertaling is ‘Solide oppervlakte’. Het is een verzamelnaam voor oppervlaktematerialen die gemaakt zijn van een mix van acryl -en/of polyester met minerale vulstoffen en harsen. Het duurzame materiaal behoort tot de composieten. Het heeft de uitstraling van steen maar voelt tegelijkertijd zacht en niet koud aan. We vertellen je hieronder meer over de vele voordelen die het materiaal biedt voor in de badkamer!

Solid Surface
Wastafels

Solid Surface
Badkamermeubels

Solid Surface
Baden

Sanisolid-wat-is-solid-surface

De voordelen van Solid Surface

Het unieke materiaal kent vele voordelen. Doordat het materiaal geen poriën heeft, is het zeer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Dure schoonmaakmiddelen zijn daarom niet nodig. Het meeste vuil kun je gemakkelijk wegvegen met een vochtige doek. Uiteraard biedt het materiaal nog meer voordelen. We noemen de belangrijkste:

Massief en sterk

Solid Surface is massief en oersterk. Door de unieke eigenschappen kan het tegen een stootje!

Het heeft een naadloze afwerking

Door de vrijwel onzichtbare strakke lijmnaden ontstaat er optisch een naadloos geheel. Super strak én hygiënisch

Niet poreus en daarom hygiënisch

Het materiaal is glad van structuur en heeft geen poriën. Daarom is het zeer hygiënisch.

Gemakkelijk schoon te maken

Door de niet poreuze structuur is het materiaal makkelijk te onderhouden en schoon te maken.

Duurzaam

Solid Surface is tijdloos in uitstraling. Wit is én blijft de basis in de meeste badkamers. Jarenlang genieten dus! Daarnaast kun je het ook recyclen voor hergebruik.

Zeer lange levensduur

Solid Surface gaat zeer lang mee! Het materiaal is zeer sterk en behoudt zijn kleur. Eventuele kleine beschadigingen zijn gemakkelijk weg te werken.

Wat kun je maken van Solid Surface?

Solid Surface biedt enorm veel mogelijkheden! Het wordt gebruikt voor veel verschillende doeleinden in huis. Door de sterke en hygiënische eigenschappen is het uitermate geschikt voor badmeubels, keukenbladen, baden, wastafels, zitmeubels, gevelbekleding of andere oppervlaktetoepassingen.

SaniSolid richt zich op badkamermeubels gemaakt van Solid Surface. Door de fijne verwerking is het materiaal naadloos te verlijmen. Daarnaast is het zelfs mogelijk om het materiaal te buigen onder verhitting. Op die manier is het bijvoorbeeld mogelijk om een badkamermeubel met wasbak uit één stuk te maken. Naadloos en super hygiënisch!

Badkamermeubels van Solid Surface

Solid Surface is een vochtbestendig materiaal. Daarom is het uitermate geschikt voor gebruik in de badkamer! Het wordt gebruikt voor badkamer meubilair zoals waskommen, wastafels, badkamermeubels, baden accessoires. De mogelijkheden voor vormgeving en design zijn oneindig. Hou jij van strakke vormen zoals de Asia wastafel of juist van meer rondere vormen zoals de Yam wastafel? SaniSolid heeft een uitgebreide collectie waarin voor iedere smaak iets te vinden is. Kom je er niet uit of heb je vragen over het geschikte meubel in jouw badkamer? Neem gerust contact op.

Badkamermeubels van Solid Surface

Duurzaam en lange levensduur

Waarom is Solid Surface een duurzaam oppervlaktemateriaal? Om te beginnen door de lange levensduur van het materiaal. Het is zeer sterk en ook nog eens kleurvast en geeft het een tijdloze uitstraling. Wit is de basiskleur van de badkamermeubelen. Hoewel wit officieel geen kleur is, vormt dit wel basis van de meeste badkamers. Het geeft een frisse en lichte uitstraling in iedere badkamer. Daarom kun je jarenlang genieten van jouw badkamermeubel! Het materiaal is daarnaast ook nog eens recyclebaar. Kortom: goed voor jou én voor de natuur!

Schoonmaken

We hebben je al verteld dat het gemakkelijk schoonmaken van Solid Surface één van de vele voordelen is. Agressieve schoonmaakmiddelen zijn niet nodig omdat het materiaal een vuilafstotende werking heeft. Dit komt omdat het materiaal niet poreus is en daarom niet tot nauwelijks kans geeft op vlekken. Heb je bijvoorbeeld een vlek van tandpasta, lippenstift, make-up of iets anders? Neem dit zo snel mogelijk af met een vochtig doekje. Met een vochtige doek krijg je het meeste vuil direct makkelijk verwijderd. Heb je onverhoopt toch te maken met een vlek die er niet gemakkelijk af gaat? In dat geval kun je met een zacht schuurmiddel (bijv. CIF) en een schuursponsje, zacht cirkelende bewegingen maken om de vlek eraf te poetsen.

Solid Surface vs kunststof

Dit prachtige materiaal wordt soms wel eens verward met kunststof. Dit is geheel onterecht! Qua kleur mogen de materialen dan op elkaar lijken, wat betreft eigenschappen is het een verschil van dag en nacht. Solid Surface is in kwaliteit vele malen beter dan kunststof oppervlaktematerialen. Het materiaal is veel sterker én  bestendiger tegen krassen en vlekken. Daarnaast is het ook veel minder gevoelig voor schimmels en andere bacteriën. Kortom: minder trammelant en meer genot met een Solid Surface badkamermeubel.

Top kwaliteit voor jouw badkamer

Door alle bovengenoemde voordelen ben jij vast heel enthousiast geworden over het materiaal. Door de unieke eigenschappen zijn de mogelijkheden eindeloos en is het onderhoud minimaal. Ben jij benieuwd geworden naar het assortiment van SaniSolid? Neem dan rustig een kijkje in onze webshop en ontdek alle mooie merken en producten. Heb je een vraag of persoonlijk advies nodig? Neem dan contact op via onze contactpagina.