Europees marktleider in hoogwaardig Solid Surface sanitair

Vrijstaande wastafel

Filter

Subcategorieën
Merk
Kleur
Meer kleuren ▼
Materiaal
Aantal wasbakken
Aantal kraangaten
Aantal lades
Vorm
Meer ▼
Volumestroomklasse
Meer ▼
Breedte
mm
mm
Hoogte
mm
mm
Lengte
mm
mm
Prijs
,-
,-

Enig resultaat

  • SALE

    Mat wit, 450mm breed

    760,-

Vrijstaande wastafel

Een vrijstaande wastafel is dé eyecatcher bij uitstek in je badkamer. Buiten dat je het eigenlijk alleen maar tegenkomt in exclusieve hotels en restaurants zorgt het ook voor een bepaalde illusie. Normaal zie en verwacht je dat het water vanuit de muur in je wastafel terecht komt maar hier is dat niet het geval. Het lijkt alsof er geen water toevoer is.

Uitstraling

Ben je op zoek naar een vrijstaande wastafel let er dan op dat het past in de stijl van je badkamer. We zien vaak dat een vrijstaande wastafel voorkomt in combinatie met een vrijstaand bad. Beide losstaande elementen versterken elkaar in dezelfde ruimte.

Hoe mooi een vrijstaande wastafel kan staan in een badkamer adviseren wij wel om van te voren te kijken of er voldoende ruimte voor is. In beperkte ruimtes wordt een wastafel vaak in combinatie met opbergruimte aangeschaft. Deze ruimte ben je namelijk met een vrijstaande wastafel kwijt.

Aanvoer en afvoer

Ben je van plan een kleine upgrade te geven aan je badkamer is het niet handig om voor een vrijstaande wastafel te kiezen omdat je wateraanvoer en waterafvoer vanuit de grond moet komen. Dat is van vroeger uit niet ingericht.

Bij een nieuwbouw project waar je van scratch begint of  het inplannen van een grootschalige verbouwing van de badkamer kan je voldoende rekening houden met een vrijstaand model. Het leidingwerk kan je dan netjes wegwerken zodat je niet gelimiteerd bent met de plaatsing. Het water zal vanuit de vloer aangevoerd moeten worden en ook weer afgevoerd moeten worden waardoor je op voorhand moet bepalen waar je de wastafel plaatst.

Hygiëne

Aan de ene kant zijn vrijstaande wastafels hygiënischer dan de meest voorkomende wastafels maar aan de andere kant ook weer niet. Er zitten meestal geen aparte vormen en hoeken in het design waardoor het meestal rond of rechthoekig is. Hierdoor heeft vuil geen kans om zich in hoekjes te vestigen.

Zo kan je tijdens de schoonmaak van je badkamer simpelweg met een doekje over de wastafel gaan om het vuil te verwijderen. Let er wel dat dat je de wastafel voldoende vrij zet om hem eenvoudig schoon te kunnen maken. Zet je een vrijstaande wastafel in een hoek is het vanzelfsprekend moeilijker om het schoon te maken dan wanneer er je er vrij rond omheen kan lopen.

Dit geldt ook voor een vrijstaand ligbad. Staat één van de zijdes tegen een muur is dan kan je deze moeilijker schoonmaken dan wanneer je er vrij omheen kan lopen. Met het oog op de hygiëne adviseren wij hier rekening mee te houden.

De voordelen van Solid Surface

Het unieke materiaal Solid Surface kent vele voordelen. Doordat het materiaal geen poriën heeft, is het zeer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Dure schoonmaakmiddelen zijn daarom niet nodig. Het meeste vuil kun je gemakkelijk wegvegen met een vochtige doek. Uiteraard biedt het materiaal nog meer voordelen. We noemen de belangrijkste:

Massief en sterk

Solid Surface is massief en oersterk. Door de unieke eigenschappen kan het tegen een stootje!

Het heeft een naadloze afwerking

Door de vrijwel onzichtbare strakke lijmnaden ontstaat er optisch een naadloos geheel. Super strak én hygiënisch

Niet poreus en daarom hygiënisch

Het materiaal is glad van structuur en heeft geen poriën. Daarom is het zeer hygiënisch.

Gemakkelijk schoon te maken

Door de niet poreuze structuur is het materiaal makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Duurzaam Solid Surface is tijdloos in uitstraling. Wit is én blijft de basis in de meeste badkamers. Jarenlang genieten dus! Daarnaast kun je het ook recyclen voor hergebruik.

Zeer lange levensduur

Solid Surface gaat zeer lang mee! Het materiaal is zeer sterk en behoudt zijn kleur. Eventuele kleine beschadigingen zijn gemakkelijk weg te werken.