Europees marktleider in hoogwaardig Solid Surface sanitair

Wastafelkranen

Filter

Subcategorieën
Merk
Kleur
Meer kleuren ▼
Kleur
Materiaal
Aantal wasbakken
Aantal kraangaten
Aantal lades
Vorm
Meer ▼
Volumestroomklasse
Meer ▼
Breedte
mm
mm
Hoogte
mm
mm
Lengte
mm
mm
Prijs
,-
,-

Resultaat 1–12 van de 15 resultaten wordt getoond

 • SALE

  Zonder waste

  157,-
 • SALE

  tweegats, 230mm

  109,-
 • SALE

  Zonder waste, Chroom

  116,-

Hoogwaardige wastafelkranen

Mooie en vooral ook praktische wastafelkranen zijn één van de meest essentiële onderdelen bij de wastafel. Onbewust maak je het meest gebruik van je wastafelkraan. Het is daarom erg belangrijk om een goede keuze te maken aangezien er veel verschillende soorten wastafelkranen zijn. Wij helpen je hier natuurlijk graag bij het kiezen van de juiste wastafelkranen.

Ben je thuis aan het verbouwen of is je wastafelkraan simpelweg aan vervanging toe? Sanisolid is de sanitair specialist waar je terecht kunt voor al je kranen, wastafels, badkamermeubelen en meer..

De verschillende type kranen

Er zijn natuurlijk veel verschillende wastafelkranen waar je uit kunt kiezen. Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt met de verschillende type wastafelkranen die Sanisolid in het assortiment heeft opgenomen:

Gekleurde kranen

Voorheen waren alle wastafelkranen chroom van kleur maar tegenwoordig worden steeds meer verschillende kleuren gebruikt. Denk hierbij aan goud, koper, messing en zwart. Vooral de kleur mat zwart is op dit moment een erg populaire kleur. Je ziet deze kleur dan ook veelvuldig terugkomen in ons assortiment. Je ziet deze kleur ook vaker terugkomen in combinatie met andere onderdelen binnen de badkamer. Denk hierbij aan de douche of ophangrekjes, zeeppompjes en andere accessoires.

Inbouwkraan of opbouwkraan?

Na het bepalen van een stijl, komt de vraag of je kiest voor een inbouw- of opbouwkraan. Bij een inbouwkraan zijn alleen de essentiële onderdelen zichtbaar, de rest zit ingebouwd in de muur. Essentiele onderdelen zijn de uitloop en temperatuur/waterstroom regelaar. Een inbouwkraan geeft een badkamer een moderne en luxe uitstraling en is tevens makkelijker schoon te maken. In plaats van het schoonmaken van een complete kraan met alle hoekjes en bochten hoef je alleen de essentiële onderdelen schoon te maken. Het inbouwen van dit soort kranen is echter wel meer werk dan het monteren van een opbouwkraan en zal dan ook meer kosten met zich meebrengen.

De gehele werking van de kraan zal achter een wand verwerkt moeten worden waardoor je deze opnieuw op zal moeten bouwen. Bij een opbouwkraan hoef je eigenlijk alleen rekening te houden met het kraangat en de eventuele hoogte en diepte.

Welke hoogte kraan?

Er zijn verschillende varianten in opbouwkranen. Naast de standaardkraan zijn er modellen met een hoge uitloop beschikbaar. Omdat de uitloop van de wastafelkraan hoger zit kun je gemakkelijker je handen of je haar eronder wassen maar let ook op andere praktische zaken. Als je bijvoorbeeld vaak een emmer vult met water dan is de hoogte van de kraan van groot belang. Wanneer de emmer niet goed onder de kraan past zal dit gegarandeerd irritaties opleveren.

Wanneer je voor een waskom kiest is een hoge uitloop het meest gekozen model. Dit komt omdat de waskom op een meubel of plateau staat en daardoor meer hoogte in beslag neemt dan een standaard wastafel. Kijk dus goed naar de hoogte van de waskom en kijk daarna welke hoogte de kraan minimaal moet hebben. Hier is geen standaard afmeting voor maar meer een gevoelskwestie.

Klassieke look of moderne look?

Omdat iedere badkamer anders is en iedereen een eigen smaak heeft wordt er veel onderscheid gemaakt in de look van de kranen. Dit onderscheid vinden we veel terug in opbouwkranen omdat deze verreweg het meeste verkocht worden. Een robuustere look met strakke hoeken of juist een minimalistisch design zorgen voor een moderne en strakke look. Een ronde kraan met versieringen past perfect bij de klassieke look en een standaard ronde kraan past in vrijwel alle badkamers.

Het assortiment kranen bij Sanisolid

Wij hebben ons assortiment kranen onderverdeeld in de volgende verschillende categorieën:

Naast de kranen kan je bij Sanisolid natuurlijk ook altijd terecht voor: badkamermeubelsdoucheswastafelsbaden en badkamer accessoires.