Europees marktleider in hoogwaardig Solid Surface sanitair

Toiletkranen

Filter

Subcategorieën
Merk
Kleur
Materiaal
Aantal wasbakken
Aantal kraangaten
Aantal lades
Vorm
Meer ▼
Volumestroomklasse
Meer ▼
Breedte
mm
mm
Hoogte
mm
mm
Lengte
mm
mm
Prijs
,-
,-

Resultaat 1–12 van de 14 resultaten wordt getoond

 • SALE

  Zonder waste

  157,-
 • SALE

  Zonder waste, Chroom

  116,-
 • SALE

  Zonder waste, Chroom

  139,-

Toiletkranen

Een Toiletkraan is onmisbaar in het toilet en mede vanwege de hygiëne een onmisbaar onderdeel van deze ruimte. Toiletkranen worden ook wel fonteinkranen genoemd, en geven alleen koud water, en zijn dus speciaal gemaakt voor in de toiletruimte. Het fontein is vaak klein van formaat waardoor toiletkranen ook kleiner en korter moeten zijn. Dit heeft uiteraard alles te maken met het feit dat de toiletruimte in veel gevallen ook een kleinere ruimte is.

Inbouw of opbouw

Een inbouw toiletkraan vanuit de muur is momenteel zeer trendy en zorgt voor een strakke en luxe uitstraling. Zorg er wel voor dat je hierop voorbereid bent, en dat een 1/2″ enkele muurplaat op de juiste hoogte en plaats in de muur komt. Hiervoor moet eventueel bestaand tegelwerk verwijderd worden, zodat de aansluiting achter de muur verwerkt kan worden. Wellicht een (te) grote ingreep wanneer je een kleine opknapbeurt wilt geven aan de ruimte.

Bij kleine ingrepen bieden de staande opbouw fonteinkranen een betere oplossing. Hier hoef je eigenlijk alleen rekening te houden met de maatvoering van het fontein. Hou je het bestaande fontein dan kan je de maat eenvoudig uitmeten. Ga je toch voor een nieuwe fontein dan moet je ervoor zorgen dat je de maatvoeringen goed afleest van de technische tekening. Zo voorkom je dat je er bij het monteren van de toiletkraan pas achter komt dat je toiletkraan niet optimaal op het fontein past.

Afmetingen

Zorg ervoor dat je de maten van het fontein en de fonteinkraan goed op elkaar afstemt. De ruimte is vaak al beperkt dus als je een klein fontein hebt maar een te grote fonteinkraan, bestaat de kans dat het water buiten het fontein terecht komt. Zorg er bij voorkeur voor dat het water ongeveer halverwege in het fontein terecht komt. Zeker niet te dicht tegen de achterwand maar ook niet te ver naar voren, om spetteren te voorkomen.

Kijk ook goed naar de ruimte en welke ruimte je maximaal wil en kan gebruiken voor het fontein. zit er een vervelende hoek in de weg of begint de deurstijl dicht bij de plaatsing van je fontein meet dan even uit of het allemaal past.

Kleuren

De meeste toiletkranen hebben een zilverachtige keur omdat dit het meest neutraal is en niet teveel de aandacht trekt. Toch zien we steeds vaker dat (mat) zwarte kranen de voorkeur genieten. De populariteit van het gebruik van een zwarte kraan zet zich ook voort in de badkamer. Wanneer je toch wat meer de nadruk wenst te leggen op je fontein met bijpassende kraan kan je kiezen voor een zwarte variant.

Verschillende stijlen fonteinkranen

Afhankelijk van de inrichting van de toiletruimte bepaal je ook welke toiletkranen het beste bij jouw toiletruimte past. Verchroomde toiletkranen verdienen de voorkeur omdat het gladde oppervlak het makkelijkst te reinigen is en daarmee ook het meest hygiënisch is. Chroom weerspiegelt de kleur van zijn omgeving, zodat de toiletkraan zich als een kameleon aanpast aan de ruimte.

Ook de looks van toiletkranen spelen een belangrijke rol. Bij een strakke ruimte kies je voor een traditionele toiletkranen. Wij richten ons over het algemeen op de moderne stijlen wat je dus ook terug ziet in ons assortiment kranen.

Het assortiment kranen bij Sanisolid

Wij hebben ons assortiment kranen onderverdeeld in de volgende verschillende categorieën:

Naast de kranen kan je bij Sanisolid natuurlijk ook altijd terecht voor: badkamermeubelsdoucheswastafelsbaden en badkamer accessoires.

Sanisolid.com is Dé Solid Surface Specialist!​

Wij bieden een uitgebreid assortiment van diverse sanitair producten aan. Sanisolid is dé webwinkel voor al het sanitair dat je nodig hebt, een unieke collectie tegen de scherpste prijs. Sanisolid staat voor topkwaliteit, eigen design & maatwerk, de beste service en snelle levertijden. Zo onderscheiden wij ons op de markt. Bekijk onze solid surface wastafels, badkamermeubelsbadendouches, kranen en nog veel meer in onze webwinkel.