Europees marktleider in hoogwaardig Solid Surface sanitair

Thermostaatkraan

Filter

Subcategorieën
Merk
Kleur
Materiaal
Aantal wasbakken
Aantal kraangaten
Aantal lades
Vorm
Meer ▼
Volumestroomklasse
Meer ▼
Breedte
mm
mm
Hoogte
mm
mm
Lengte
mm
mm
Prijs
,-
,-
  • SALE

    Opbouw 150 mm breed

    142,-

Thermostaatkraan

Een thermostaatkraan is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit een badkamer. Waar je vroeger zelf koud en warm water moest mengen om tot de ideale temperatuur te komen hoef dat met een thermostaatkraan niet meer. De gewenste temperatuur stel je met 1 knop in en vervolgens hoef je alleen de kraan open te zetten.

Veiligheid eerst

Natuurlijk is het qua gebruiksgemak fijn dat je de temperatuur eenvoudig in kan stellen met een draai aan de knop. Aan de andere kant is dit natuurlijk niet echt kindvriendelijk maar daar is een oplossing voor. Er zit een begrenzing bij een bepaalde temperatuur. Hierdoor kan de temperatuur niet boven de begrenzing komen en voorkom je dat je huid verbrand omdat de temperatuur plotseling omhoog schiet. De begrenzing haal je van de draaiknop af door een speciaal knopje in te drukken. Deze ontgrendelt de begrenzing.

Bediening

De werking van een thermostaatkraan hebben we net toegelicht. De bediening is vaak op 2 verschillende manieren  ingeregeld. De thermostaatkraan heeft links en rechts een draaiend mechanisme en daarvan is er 1 bestemd voor de temperatuur regeling en 1 voor de toevoer van water.

Wanneer het design anders is zie je vaak 2 draaiknoppen boven elkaar of naast elkaar en dit is vaak bij een inbouwthermostaat het geval. Daarvan is er 1 voor de temperatuur regeling en 1 voor de toevoer van water.

De gravering op de kraan laat geeft ook vaak een indicatie van de temperatuur. Dit loop dan van blauw naar rood of in cijfers welke refereren naar de graden in Celsius.

Hartafstand

Als we hierover spreken hebben we het over de afstand van het midden van de ene kraan aansluiting tot de andere, dus van de koud en warm toevoer. Kom je er thuis achter dat de maat toch niet goed is kan je een S-koppeling kopen die ervoor zorgt dat je toch de juiste afstand hebt. Meestal is deze hartafstand 15 cm maar dit kan bijvoorbeeld ook 12 cm zijn. Meet dit goed op zodat je ook direct aan de slag kan wanneer je bestelling binnen is. Wij adviseren bij kranen altijd goed naar de technische gegevens te kijken zodat je kraan en waar de kraan op gemonteerd wordt altijd op elkaar aansluiten.

Het assortiment kranen bij Sanisolid

Wij hebben ons assortiment kranen onderverdeeld in de volgende verschillende categorieën:

Naast de kranen kan je bij Sanisolid natuurlijk ook altijd terecht voor: badkamermeubelsdoucheswastafelsbaden en badkamer accessoires.