Europees marktleider in hoogwaardig Solid Surface sanitair

Douchekranen

Filter

Subcategorieën
Merk
Serie
Meer series ▼
Kleur
Meer kleuren ▼
Kleur
Materiaal
Aantal wasbakken
Aantal kraangaten
Aantal lades
Vorm
Meer ▼
Volumestroomklasse
Meer ▼
Breedte
mm
mm
Hoogte
mm
mm
Lengte
mm
mm
Prijs
,-
,-

Enig resultaat

  • SALE

    845,-

Douchekranen

Als je op zoek bent naar een nieuwe douchekraan dan is het belangrijk te weten wat voor soort douchekranen er zijn en welke eigenschappen benodigd zijn. Hieronder leggen we kort uit welke verschillen er zijn en waar je op moet letten. Wil je een douchekraan kopen en heb je na het lezen van onderstaande informatie toch nog vragen, laat het ons dan even weten. Wij helpen je graag verder.

Design

Kijk goed naar de badkamer en bepaal wat voor soort douchekraan er het beste bij past. Tegenwoordig zie je veel zwarte douchekranen aangezien het de trend van dit moment is. Daarnaast is het in de meeste gevallen een hele mooie toevoeging en eye catcher in je badkamer. Heb je een meer neutrale badkamer dan zijn rvs douchekranen wellicht een veiligere keuze.

Mengkraan of thermostaatkraan?

Dit is eigenlijk de eerste vraag je jezelf af moet vragen maar weet je eigenlijk precies wat het verschil is? Met een mengkraan stel je zelf de temperatuur in door met koud en warm water met elkaar te mengen. Je kan door meer of minder water te mengen zelf relen hoeveel water je uit de douche laat komen. Dit is in veel gevallen een goedkopere oplossing en kennen we eigenlijk allemaal nog wel uit de oudere badkamers.

Bij een thermostaatkraan hoef je alleen te draaien tussen koud en warm tot de gewenste temperatuur, daarna kan je de kraan aan en uit zetten en zal deze temperatuur ook bij de volgende douchebeurt uit de douche komen. Het mengen wordt eigenlijk vastgezet waardoor er altijd een zelfde hoeveelheid koud en warm water door de kraan stroomt.

Inbouw of opbouw

een volgende overweging is het kiezen van inbouw douchekranen of opbouw douchekranen. Het verschil zit eigenlijk al in de naam verwerkt. Bij inbouw wordt het mechanisme van de kraan compleet verwerkt in de muur achter de wastafel of het badkamermeubel en zie je enkel de bedieningsknoppen zitten. Bij opbouw zit de complete unit aan buitenzijde de muur.

Beide varianten hebben hun eigen voordelen en nadelen. Zo zijn inbouw douchekranen vaak hygiënischer omdat je enkel de bediening schoon hoeft te maken. Daarnaast is het ook een lust voor het oog en geeft het een luxe moderne look. Aan de andere kant is het bij een kleine verbouwing een relatief grote, en vaak kostbare, ingreep omdat je achter de tegels moet zijn en deze dus moet demonteren.

Opbouw douchekranen zijn qua prijs voordeliger en makkelijker te installeren. Het vervangen van een opbouw douchekranen is ideaal wanneer je huidige kraan kapot is gegaan of je een kleine verbouwing in gedachte hebt. Zorg er wel voor dat je de juiste hartafstand in acht neemt. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten en stijlen opbouwkranen te verkrijgen. Daardoor is er altijd een kraan die bij je past.

Hartafstand

Als we hierover spreken hebben we het over de afstand van het midden van de ene kraan aansluiting tot de andere, dus van de koud en warm toevoer. Kom je er thuis achter dat de maat toch niet goed is kan je een S-koppeling kopen die ervoor zorgt dat je toch de juiste afstand hebt. Meestal is deze hartafstand 15 cm maar dit kan bijvoorbeeld ook 12 cm zijn. Meet dit goed op zodat je ook direct aan de slag kan wanneer je bestelling binnen is. Wij adviseren bij kranen altijd goed naar de technische gegevens te kijken zodat je kraan en waar de kraan op gemonteerd wordt altijd op elkaar aansluiten.

Het assortiment kranen bij Sanisolid

Wij hebben ons assortiment kranen onderverdeeld in de volgende verschillende categorieën:

Naast de kranen kan je bij Sanisolid natuurlijk ook altijd terecht voor: badkamermeubelsdoucheswastafelsbaden en badkamer accessoires.