Europees marktleider in hoogwaardig Solid Surface sanitair

Douchekranen

Filter

Subcategorieën
Merk
Merk
Serie
Serie
Meer series ▼
Serie
Serie
Serie
Serie
Meer series ▼
Serie
Serie
Meer series ▼
Kleur
Kleur
Meer kleuren ▼
Kleur badmeubels
Kleur badmeubels
Kleur
Kleur
Meer kleuren ▼
Kleur kranen
Kleur kranen
Kleur
Kleur
Materiaal
Materiaal
Aantal wasbakken
Aantal wasbakken
Aantal kraangaten
Aantal kraangaten
Aantal lades
Aantal lades
Vorm
Vorm
Meer ▼
Volumestroomklasse
Volumestroomklasse
Meer ▼
Breedte
Breedte - slider
Breedte - inputs
mm
mm
Hoogte
Hoogte - slider
Hoogte - inputs
mm
mm
Lengte
Lengte - slider
Lengte - inputs
mm
mm
Prijs
Prijs - slider
Prijs - inputs
,-
,-

Enig resultaat

  • SALE

    845,-

Douchekranen

Als u op zoek bent naar een nieuwe douchekraan dan is het belangrijk te weten wat voor soort douchekranen er zijn en welke eigenschappen benodigd zijn. Hieronder leggen we kort uit welke verschillen er zijn en waar u op moet letten. Wilt u een douchekraan kopen en heeft u na het lezen van onderstaande informatie toch nog vragen, laat het ons dan even weten. Wij helpen u graag verder.

Design

Kijk goed naar de badkamer en bepaal wat voor soort douchekraan er het beste bij past. Tegenwoordig ziet u veel zwarte douchekranen aangezien het de trend van dit moment is. Daarnaast is het in de meeste gevallen een hele mooie toevoeging en eye catcher in je badkamer. Heeft u een meer neutrale badkamer dan zijn rvs douchekranen wellicht een veiligere keuze.

Mengkraan of thermostaatkraan?

Dit is eigenlijk de eerste vraag die u zichzelf af moet vragen, weet u eigenlijk precies wat het verschil is? Met een mengkraan stelt u zelf de temperatuur in door met koud en warm water met elkaar te mengen. U kan door meer of minder water te mengen zelf regelen hoeveel water u uit de douche laat komen. Dit is in veel gevallen een goedkopere oplossing en kennen we eigenlijk allemaal nog wel uit de oudere badkamers.

Bij een thermostaatkraan hoeft u alleen te draaien tussen koud en warm tot de gewenste temperatuur, daarna kunt u de kraan aan en uit zetten en zal deze temperatuur ook bij de volgende douchebeurt uit de douche komen. Het mengen wordt eigenlijk vastgezet waardoor er altijd een zelfde hoeveelheid koud en warm water door de kraan stroomt.

Inbouw of opbouw

een volgende overweging is het kiezen van inbouw douchekranen of opbouw douchekranen. Het verschil zit eigenlijk al in de naam verwerkt. Bij inbouw wordt het mechanisme van de kraan compleet verwerkt in de muur achter de wastafel of het badkamermeubel en ziet u enkel de bedieningsknoppen zitten. Bij opbouw zit de complete unit aan buitenzijde de muur.

Beide varianten hebben hun eigen voordelen en nadelen. Zo zijn inbouw douchekranen vaak hygiënischer omdat u enkel de bediening schoon hoeft te maken. Daarnaast is het ook een lust voor het oog en geeft het een luxe moderne look. Aan de andere kant is het bij een kleine verbouwing een relatief grote, en vaak kostbare, ingreep omdat u achter de tegels moet zijn en deze dus moet demonteren.

Opbouw douchekranen zijn qua prijs voordeliger en makkelijker te installeren. Het vervangen van een opbouw douchekranen is ideaal wanneer uw huidige kraan kapot is gegaan of u een kleine verbouwing in gedachte hebt. Zorg er wel voor dat u de juiste hartafstand in acht neemt. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten en stijlen opbouwkranen te verkrijgen. Daardoor is er altijd een kraan die bij u past.

Hartafstand

Als we hierover spreken hebben we het over de afstand van het midden van de ene kraan aansluiting tot de andere, dus van de koud en warm toevoer. Komt u er thuis achter dat de maat toch niet goed is kan u een S-koppeling kopen die ervoor zorgt dat u toch de juiste afstand hebt. Meestal is deze hartafstand 15 cm maar dit kan bijvoorbeeld ook 12 cm zijn. Meet dit goed op zodat u ook direct aan de slag kunt wanneer uw bestelling binnen is. Wij adviseren bij kranen altijd goed naar de technische gegevens te kijken zodat uw kraan en waar de kraan op gemonteerd wordt altijd op elkaar aansluiten.

Het assortiment kranen bij Sanisolid

Wij hebben ons assortiment kranen onderverdeeld in de volgende verschillende categorieën:

Naast de kranen kunt u bij Sanisolid natuurlijk ook altijd terecht voor: badkamermeubelsdoucheswastafelsbaden en badkamer accessoires.