Europees marktleider in hoogwaardig Solid Surface sanitair

Kranen

Filter

Subcategorieën
Meer categorieën
Merk
Kleur
Materiaal
Aantal wasbakken
Aantal kraangaten
Aantal lades
Vorm
Meer ▼
Volumestroomklasse
Meer ▼
Breedte
mm
mm
Hoogte
mm
mm
Lengte
mm
mm
Prijs
,-
,-

Resultaat 1–12 van de 22 resultaten wordt getoond

 • SALE

  Zonder waste

  157,-
 • SALE

  tweegats, 230mm

  109,-
 • SALE

  puristic chroom

  36,-
 • SALE

  Inbouwunit

  39,-

Hoogwaardige kranen

Ben je thuis aan het verbouwen of is je kraan simpelweg aan vervanging toe? Sanisolid is de sanitair specialist waar je terecht kunt voor al je kranen, wastafels, badkamermeubelen en meer..

Een mooie en vooral ook praktische kraan is een van de meest essentiële onderdelen in de keuken of in de badkamer. Het is daarom erg belangrijk om een goede keuze te maken. Wij helpen je hier natuurlijk graag bij verder.

De verschillende kranen

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten kranen en je kan waarschijnlijk meerdere soorten kranen kiezen voor jou badkamer maat was is de juiste kraan? Door hieronder verder te lezen krijg je een beter beeld van de verschillende soorten kranen waardoor je eenvoudiger een keuze kan maken voor je gewenste kraan. Wij hebben hieronder ook een overzicht gemaakt met de verschillende kranen die Sanisolid in het assortiment heeft opgenomen:

Inbouwkranen
Opbouwkranen
Douchekranen
Toiletkranen
Keukenkranen
Wastafelkranen

Hoe zoek ik de juiste kraan uit?

Kranen zijn beschikbaar in vele verschillende vormen en maten. Het belangrijkste waar je op moet letten is natuurlijk dat de aansluiting en maatvoering gelijk is aan de oude kraan die je wilt vervangen. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je je nieuwe kraan hebt ontvangen maar deze niet kunt bevestigen.

Als je de formaten hebt genoteerd mag je nog een keuze maken over de bediening van de kraan. Wil je namelijk een traditionele draaiknop of toch liever een kraan met bedieningshendel. Het type bediening van een kraan is vaak afhankelijk van de ruimte. In de keuken wordt bijvoorbeeld steeds vaker gekozen voor een kraan met hendels omdat je dan gemakkelijker de kraan kunt aanzetten.

Gekleurde kranen

Voorheen waren alle kranen chroom van kleur, tegenwoordig worden er steeds meer verschillende kleuren gebruikt zoals goud, koper, messing, zwart etc. Vooral de kleur mat zwart is op dit moment een erg populaire kleur geworden. Je ziet deze kleur dan ook veelvuldig terugkomen in ons assortiment.

Zwarte kraan

Zwarte kranen zijn op dit moment enorm populair. Een zwarte kraan is stijlvol en geeft een badkamer of keuken een warmere uitstraling dan een standaard kraan van chroom. Een zwarte kraan kraan heeft wel een aantal aspecten om in het onderhoud rekening mee te houden. Als je de kraan geregeld schoonmaakt is dat geen probleem, maar ben je iemand die eens in de zoveel tijd een kraan ontkalkt dan is een zwarte kraan niet aan te bevelen.

Aandachtspunten bij een zwarte kraan:

Kalk is sneller en goed zichtbaar, poets je kraan dan ook regelmatig.
Veel zwarte kranen zijn niet krasbestendig.
Onderhoud uitsluitend met “zachte” schoonmaakmiddelen.

Inbouwkraan of opbouwkraan?

Na het bepalen van een stijl, komt de vraag of je een inbouw- of opbouwkraan wilt. Bij een inbouwkraan zijn alleen de essentiële onderdelen zichtbaar, de rest zit ingebouwd in de muur. Een inbouwkraan geeft een badkamer een moderne uitstraling en is tevens makkelijker schoon te maken. Het inbouwen van een kraan is echter meer werk dan het monteren van een opbouwkraan en zal dan ook meer kosten met zich meebrengen.

Kraan met hoge of lage uitloop

Er zijn verschillende varianten in opbouwkranen. Naast de standaardkraan is er bijvoorbeeld de kraan met een hoge uitloop. Omdat de uitloop van de kraan hoger zit kun je gemakkelijker je handen of je haar eronder wassen of, in de keuken, groenten schoonmaken of makkelijk een emmer eronder zetten. Nog makkelijker in gebruik is de keukenkraan met handdouche. Een kraan met uittrekbare handdouche is erg handig in gebruik.

Koop jouw kraan online

De enorme hoeveelheid aan keuzes maken het lastig om de juiste kraan te kiezen. Belangrijkste is om vooraf te bepalen wat je wilt, op basis van deze keuzes kun je gemakkelijk en snel jouw gewenste kraan vinden op onze website.